Historia

Espoon Kehitysvammatuki ry on vuonna 1972 perustettu Espoon alueen kehitysvammaisten ja heidän omaistensa järjestö. Vuonna 2022 vietämme jo toimintamme 50-vuotisjuhlavuotta. Tervetuloa mukaan vaikuttavaan toimintaan!

Perinteinen yhdistys on tarkoitettu kaikille kehitysvammaisille, heidän vanhemmille, läheisille, perheille, ystäville, kerho-ohjaajille sekä kaikille henkilöille, jotka haluavat tukea kannatusjäsenyyden muodossa tai tehdä itse vapaaehtoistyötä kehitysvammaisten parissa.

Jäsenet

Espoon Kehitysvammatuen jäsenmäärä vuoden 2023 lopussa oli yhteensä 284 jäsentä. Vuonna 2024 jäsenmaksumme on 30 euroa vuodessa. Lisää jäsenilmoittautumisia otetaan vastaan jäsensivun kautta.

Paikallisen Espoon Kehitysvammatuki ry:n jäsenyyden lisäksi jäsenillemme kuuluu myös aktiivisen Kehitysvammaisten Uudenmaan tukipiiri ry:n jäsenyys.

Jäseniksemme liittyneet kuuluvat automaattisesti myös valtakunnalliseen Kehitysvammaisten Tukiliittoon, johon kuuluu jo peräti 16.000 jäsentä ympäri Suomen.

Espoon Kehitysvammatuki ry:n hallituksessa on yhdeksän jäsentä. Edistyksellisessä hallituksessamme on toiminut myös kehitysvammaisia jäseniä. Hallituksen kokoonpano ja yhteystiedot löytyvät sivulta: Ota yhteyttä.

Espoon Kehitysvammatuki ry on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys.

Yhdistyksen tarkoitus:

Yhdistyksen tarkoituksena on

– Toimia kehitysvammaisten etujen valvojana

– Ylläpitää yhteyksiä viranomaisiin ja päätöksentekijöihin

– Edistää jäsenistönsä virkistystoimintaa

– Toimia kotien, Espoon Kehitysvammatuen, Uudenmaan tukipiirin sekä Kehitysvammaisten tukiliiton yhdyssiteenä

– Vaikuttaa myönteisten asenteiden luomisessa kehitysvammaisia kohtaan

Kannatusjäsenyys

Espoon Kehitysvammatuki on vuonna 1972 perustettu Espoon alueen kehitysvammaisten ja heidän omaistensa järjestö.