Tukiliiton järjestämiä tulevia tapahtumia

Haku kesän ja syksyn vertaislomille on nyt! Hakuaika päättyy aina kolme kuukautta ennen loman alkua. Esimerkiksi Rokualla järjestetään vertaisloma lapsiperheille 29.7.-3.8.2024.
Hakuaika päättyy 29.4. Lisätietoa: vertaislomat-perheille-tuetut-lomat/

Tukena-säätiö pitää tiistaina 7.5. kello 13-14 webinaarin Perhelomituksesta. Tilaisuudessa kerrotaan perhelomituksesta tapana järjestää omaishoidon ja harkinnanvaraiset vapaat. Lisätietoa: Perhelomitus tutuksi.

Toukokuussa järjestetään kaksiosainen verkkokoulutus Läheisten tuki asioiden hoitamisessa.”

Vertaisillat vanhemmille, joiden lapsella on harvinainen diagnoosi Kiinnostaako hetken hengähdys, vinkkien vaihto tai mielen tuuletus vertaisten kanssa?
Tervetuloa mukaan toukokuun vertaisiltoihin vanhemmille, joiden lapsella on harvinainen diagnoosi tai epäily harvinaisesta diagnoosista.
Vertaisillat järjestetään kolmena peräkkäisenä tiistaina: 14.5., 21.5. ja 28.5. klo 18.00-20.00 Harvinaiskeskus Norion toimistolla Helsingissä, Folkhälsanin talossa osoitteessa Topeliuksenkatu 20. Voit osallistua kaikkiin iltoihin tai vain osaan. Lue lisää ja ilmoittaudu.

Webinaari: Ensitiedon antaminen 14.5.2024 klo 12.00-16.00 Kaksikielinen ohjelma terveydenhuollon, sosiaalialan ja kuntoutuksen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Hyvinvoinnin äärellä -seminaari 7.6. Tampereella Tulppaanitalolla ollaan hyvinvoinnin äärellä seminaarissa 7.6.2024 klo 13-17. Seminaari on
tarkoitettu yhdistystoimijoille ja muille kiinnostuneille. Seminaaria voi seurata myös verkossa.
Seminaarin aluksi hyvinvoinnin kysymyksiä käsitellään erityisesti perheiden ja vanhemmuuden näkökulmasta. Aiheesta alustaa Muurisen Päivi ja Heikkisen Pekka, joilla kummallakin on omaa ja ammatillista kokemusta erityisestä arjesta. Seminaarin loppupuolella meillä on yhdistystoimintaan liittyvää asiaa ja pohdimme sitä, miltä yhdistysten ja yhteisöjen tulevaisuus näyttää. Puheenvuoron tästä saamme futuristi Ilkka Hallavalta. Iltapäivän viimeisen puheenvuoron pitää Kehitysvammaisten Tukiliiton puheenjohtaja Petri Liukkonen. Seminaari on maksuton ja se on tarkoitettu Tukiliiton jäsenyhdistysten jäsenille sekä kaikille kiinnostuneille. Linkki tilaisuuteen tulee myöhemmin – seuraa EKT:n kotisivuja.

Diabetesliitto järjestää 19.–23.8. diabeteskurssin aikuisille kehitysvammaisille tyypin 2 diabeetikoille ja heidän läheisilleen tai ohjaajille. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Tukenasäätiön kanssa. Lisätietoa: maksuton-diabeteskurssi-kehitysvammaisille-aikuisille

Perhepäivä 31.8.2024 Järvenpäässä klo 10.00–14.00
Paikka: Järvenpää -talon sali ja puisto
Kohderyhmä: Uudenmaan alueen harvinaiset, kehitysvammaisten perheet.
Järjestäjinä: Kehitysvammaisten Uudenmaan Tukipiiri,
Keski-Uudenmaan Kehitysvammaisten Tuki sekä Harvinaiskeskus Norio
Lisätietoa tapahtumasta tulossa myöhemmin kotisivuille ja FBsivuille.

Kehitysvammaisten Uudenmaan Tukipiirin verkostoitumisseminaari
Järjestetään 5.- 6.10. Hyvinkään hotelli Sveitsissä, Härkävehmaankatu 4. Lisätietoa tulossa pian.