Tukiliitto auttaa ja tukee – pysytään yhteydessä poikkeusoloissa

Hyvät jäsenet, muistattehan, että kattojärjestömme, Kehitysvammaisten Tukiliitto on mukauttanut täksi poikkeusajaksi paljon toimintaansa. Tässä muutamia tulleita muutoksia lähiajan toimintaan.

Tukiliiton maksuton lakineuvonta palvelee, ja puhelinaikoja lisätään tarpeen mukaan.

Ota yhteys: lakineuvonta@tukiliitto.fi, tai puhelimitse, katso tarkemmat yhteystiedot: www.tukiliitto.fi/tuki-ja-neuvot/lakineuvonta . Lakineuvonta seuraa jatkuvasti valtioneuvoston, STM:n ja THL:n koronatiedotusta. Kokoamme ja päivitämme tietoa sivustollamme: www.tukiliitto.fi/tuki-ja-neuvot/oppaat-ja-materiaalit/koronakysymyksia-lakimies-vastaa

Kohtaa mut -puhelin palvelee nuoria ja aikuisia kehitysvammaisia, jos he tuntevat itsensä yksinäiseksi tai kaipaavat juttuseuraa. Puhelinnumero on 0400 878781 ja siihen vastaa Tukiliiton työntekijä arkipäivisin kello 15–18. Puhelin on lisämaksuton.

Kaikille avoin Kohtaa mut –verkkokahvila tiistaisin klo 17–19. Kahvilassa voi kirjoittaen keskustella itsellesi ja perheellesi tärkeistä asioista. Keskustelua ohjaavat Tukiliiton työntekijät. Tukinet-chat: https://www.tukiliitto.fi/tapahtuma/chat-ryhmakeskustelu-kaikille-avoin-verkkokahvila-tukinetissa-3/

Toukokuuhun on suunniteltu Tiedä oikeudet -verkkokoulutuksia peruuntuneiden koulutusten tilalle. Ne pidetään 5.5. klo 17–18 Palvelusuunnitelma tutuksi, 7.5. klo 17–18 Erityishuolto-ohjelma (EHO) tutuksi ja 13.5. klo 17–18 Henkilökohtainen apu tutuksi. Työn alla on myös opas yhdistystoiminnan muutoksiin, kuten etäkokousten pitämiseen.

Kaikki  Espoon Kehitysvammatuki ry:n  sekä Kehitysvammaisten Tukiliiton paikan päällä järjestettävät kurssit, koulutukset, vertaistapaamiset ja tilaisuudet on peruttu 30.5.2020 asti.

Tietoa muista palveluista ja toiminnoista saat seuraamalla yhdistyksemme kotisivua ja Facebook sivuamme. Tukiliiton tapahtumakalenteri löytyy: www.tukiliitto.fi/toiminta/tapahtumat, some-kanavia tai uutiskirjeitä https://uutiskirje.tukiliitto.fi/

Espoon Kehitysvammatuki ry:n vuosikokous pidetään verkossa 1.4. klo 18 – ilmoittaudu pirjohartikainen12@gmail.com 30.3. mennessä ja saat osallistumislinkin ennen kokousta.